27.09.2020 12:14:24

SUOMEN FILATELIAPALVELU OY - OY HELLMAN-HUUTOKAUPAT
Suomen suurimmat postimerkkihuutokaupat

Etusivulle | Kohteet | Rekisteröidy | Kirjaudu | Ohje | Netshop | Naantali | Yhteystiedot | Kalenteri | Myy
TOP 30 huutoa | TOP 20 arvokkainta | Tulokset
Avoimet kohteet | Huutamattomat kohteet | Tulokset

Huutokaupan säännöt Hellman-huutokaupat Oy

Tarjoukset

Huutokauppaamme voi tehdä kirjallisen tarjouksen etukäteen postitse, sähköpostilla tai internet–sivujemme kautta: www.filateliapalvelu.com. Vanhat tunnetut asiakkaat voivat tehdä tarjouksensa myös puhelimitse. Kaikki etukäteen tehtävät tarjoukset tulevat olla meillä perjantaina 16.10. klo 12:30 mennessä. Online-tarjousten teko päättyy klo 13:00. Meklari tarjoaa näiden tarjousten puolesta varsinaisena huutokauppapäivänä aloittaen mahdollisimman alhaalta. Aloitussumma on sama kuin internetsivuillamme näkyvä toiseksi korkein tarjoussumma + yksi korotus, tai lähtöhinta, jos kohteeseen ei ole tullut muita tarjouksia.

Pidätämme oikeuden jättää hyväksymättä tarjouksia ilmoittamatta syytä tai vaatia niille vakuus. Kohteet ovat myyjien omaisuutta kunnes ne on täysimääräisesti maksettu.

Tarjoaminen huutokauppapaikalla tapahtuu pitämällä ylhäällä numerolappua, jonka saa huutokauppapaikan ulkopuolella olevalta ilmoittautumistiskiltä. Ilman numerolappua huutokauppaan ei voi osallistua.

HUUTORAHA

Meklarin lyömään huutokauppahintaan lisätään laskutuksen yhteydessä 22% välityspalkkio (ns. huutoraha), jonka ostaja maksaa. Huutokaupan laskutuksessa ja arvonlisäveron käsittelyssä noudatamme taide- ja keräilyesineiden kauppaan sovellettavaa marginaaliverotusmenettelyä (AVL 79 §). Laskumme eivät sisällä vähennettävää arvonlisäveroa.

KOHTEIDEN TOIMITTAMINEN

Huutokauppapaikalla huutaneiden tulee lunastaa ostamansa kohteet heti. Maksu tapahtuu käteisellä tai pankkikortilla. Maksuun lisätään 3 euron toimituskulut.

Postitse toimitettavat kohteet pyritään lähettämään seuraavien viiden arkipäivän sisällä. Uusille asiakkaille kohteet toimitetaan postiennakolla tai etukäteislaskulla. Jokaisesta lähetyksestä peritään toimituskuluina kotimaassa 3 euroa ja ulkomaille lähetettävistä 5 euroa sekä postikulut.

Kohteiden lähettämiseen liittyvät erilliset pyynnöt on tehtävä viimeistään kaksi vuorokautta ennen kirjallisen tarjousajan päättymistä. Tämä sen takia, että lähetyslistat ja lähettämiseen liittyvät ohjeet tulostetaan heti huutokaupan jälkeen. Mikäli lähetykseen liittyvät erityistoiveet aiheuttavat ylimääräistä työtä, voidaan työstä aiheutuvat kustannukset laskuttaa asiakkaalta. Minimiveloitus työstä on 15 euroa. Mahdolliset tulli- tai muut viranomaisten määräämät maksut ja huolintakulut maksaa aina asiakas.

Myöhästyneestä maksusuorituksesta perimme 8% viivästyskoron sekä maksuhuomautuksista perimme 5 euroa/lasku ja mahdollisista perintätoimista aiheutuneet kulut.

KOHTEIDEN NOUTO NAANTALISTA

Mikäli haluat noutaa kohteet huutokaupan jälkeen esimerkiksi Suomen Filateliapalvelun myymälästä Naantalista, niin asiasta pitää sopia erikseen puhelimitse. Mikäli olet jo aikaisemmin merkannut huutokauppasivuillamme kohteet noudettaviksi myymälästämme, asiasta ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Kohteet ovat noudettavissa keskiviikkona 21.10. alkaen. Kohteet, joita ei ole noudettu perjantaihin 23.10. mennessä lähetämme postitse. Tällöin laskutamme myös toimitus- ja postikulut.

PALAUTUKSET

Maksusuoritukset ja mahdolliset huomautukset sekä palautukset tulee tehdä viikon kuluessa kohteiden vastaanottamisesta. Yleisen kansainvälisen käytännön mukaisesti ei kokoelmilla ja erillä ole palautusoikeutta. Tämän takia useimpien erien ja kokoelmien lähtöhinnat on asetettu mataliksi ja niiden luetteloarvo on yleensä moninkertainen lähtöhintaan verrattuna. Kokoelmissa ja erissä on aina sekä hyvää että huonoa. Suosittelemme aina tutustumaan kokoelmiin ja eriin etukäteen. Yksittäiskohteiden palautusten mukana on aina mainittava palautuksen syy, asiakasnumero ja laskun viitenumero. Myytävät kohteet ovat myyjien omaisuutta kunnes ne on täysin maksettu.

Kohteet, jotka ostaja haluaa aitouttaa huutokaupan jälkeen (Extension -menettely) tulee ilmoittaa huutokaupan pitäjälle hyvissä ajoin ennen huutokauppaa, jotta asiasta voidaan yhteisesti sopia. Aitouttamisen tulee tapahtua 20 päivän sisällä huutokauppapäivästä ja ostaja sitoutuu maksamaan kaikki näin sovittuun aitoutukseen liittyvät kulut. Aitoutettu kohde tulee mahdollisessa palautustilanteessa toimittaa huutokaupan pitäjälle viimeistään 30 päivän kuluessa huutokauppapäivästä ja samassa kunnossa kuin se on ollut huutokaupassa.

HUUTOKAUPPAPAIKALLA TAPAHTUVAT KOROTUKSET

Kun huutokauppapaikalla useampi osallistuja pitää numerolappua ylhäällä, niin meklari korottaa hintaa alla olevan taulukon mukaan, kunnes jäljelle jää vain yksi osallistuja:

  • 20 € – 48 €    korotukset ovat 2 €
  • 50 € – 95 €    korotukset ovat 5 €
  • 100 € – 290 €    korotukset ovat 10 €
  • 300 € – 980 €    korotukset ovat 20 €
  • 1000 € – 1950 €    korotukset ovat 50 €
  • 2000 € – 4900 €    korotukset ovat 100 €
  • 5000 € – ja yli    korotukset ovat 200 €

Huutokauppaluettelon kuvien kaikki oikeudet omistaa OY HELLMAN-HUUTOKAUPAT.

Suomen Filateliapalvelu Oy. Noutokatu 3, 21100 Naantali.
Puh. (02) 254 7200, myynti@filateliapalvelu.com

Keräilyuutiset - Keräilyn ykköslehti
Haluatko myydä kohteita?

0.1112151145935170